Referat: Horndals IF - Skogsbo/Avesta IF U

Horndals IF - Skogsbo/Avesta IF U 1-5 (0-2)

Förlust även i den andra seriematchen för säsongen.
Tufft läge även denna gång med 5 ordinarie spelare borta.

Gjorde ändå en klart godkänd insat i drygt halva matchen. SAIF hade ngt mer boll i början av första halvlek men vi spelade smart och låg rätt i våra positioner rent försvarsmässigt. Efter hand tog vi över spelet mer och skapade mer farligheter än våra motståndare. Att resultatet var 0-2 i halvtid är väldigt missvisande.

0-1 bjöd vi på med en för kort hemåtpassning till vår målvakt.
I slutet av första halvlek fick vi tyvärr vår målvakt (Linus Engberg) rejält skadad med misstänkt benbrott. Är vid lasarettet i skrivandes stund. Håller tummarna att det går bra. SAIF:s forward vräkte sig farligt in i situationen där Engberg var först på bollen. Riktigt farligt spel. Inte var det bättre agerat när personen i fråga flinar efter situationen. Respektlöst! Utvisning blev resultatet.
Uppdaterad info. Nu bekräftat efter röntgen i Falun att Linus skenben är rakt av... 6 veckor i gips. Så jäkla tråkigt & förbannat onödigt! Krya på dig Linus!

I början av andra halvlek började vi också bra och hade kontroll på spelet. Redan i 49:e minuten reducerade vi till 1-2. Magnus Sjöström kom runt på vänsterkanten och slog ett långt inlägg till Robin Strandberg som gick på skott. Det skottet blev ett perfekt inlägg till unge Abdullah Tai (15 år) som skarvade in bollen väldigt behärskat. Grattis till första målet i A-lagströjan! Efter det kändes det som att vi även skulle kunna komma ikapp rent resultatmässigt. Det var vi värda.

Med en halvtimme kvar att spela utökade SAIF sin ledning till 1-3. Då gick nog luften ur oss. Inte blev det bättre av att flera sperare skadade sig och fick kliva av planen. SAIF kunde således ökat till 1-5 innan slutsignalen ljöd. Bra kämpat av våra killar trots allt. Extra beröm till Milad Sarwari på topp som kämpade frenetiskt matchen igenom och stressade SAIF:s backar till många misstag.

Struntar i träningen på torsdag så vi får lite vila för att slicka våra sår. Enkel träning på måndag då vi tar ut laget till tisdagens match mot Fors.